Hvad er styrkeledelse?

Styrkeledelse er en tilgang til ledelse, hvor fokus ligger på at udvikle og udnytte medarbejderes styrker og positive egenskaber for at opnå bedre resultater og trivsel på arbejdspladsen.

Vi tror på, at styrkeledelse er fremtidens ledelse der bidrage til at skabe en positiv arbejdskultur, hvor medarbejderne føler sig set og anerkendt, og hvor de kan yde deres bedste på en måde, der er meningsfuld og engagerende for dem.

Når medarbejdere føler sig anerkendt og værdsat for, hvem de er, og hvad de gør – og bliver behandlet som de er mere end deres kompetencer – agerer de anderledes på måder, der positivt påvirker deres udvikling, teamet og organisationer.

Hvordan kan det skabe forandringer?

Ved at undersøge og fokusere på det, som medarbejderne er gode til og finder meningsfuldt, kan lederen motivere og engagere medarbejderne til at yde deres bedste. 

Når den styrkebaserede tilgang implementeres og der skabes en anerkendende kultur fungerer denne som forebyggende mod stress og stress og forbedrer trivsel, psykisk arbejdsmiljø samt andre aspekter af velvære. Dette påvirker medarbejdernes overordnede liv positivt og giver dem motivationen og robustheden til at møde op for deres ledere, team og virksomhed.

Infomøde 16/11

Få din personlige styrkeprofil gratis

Modtag øvelser – der vil styrke dit lederskab – sammen med din personlige styrkeprofil på dansk ved at tilmelde dig nyhedsbrevet her

Rangering af dine styrker

Vi har alle samtlige af de 24 styrker i os. Du kan derfor få lavet en styrkeprofil, der giver dig et overblik over rangeringen af netop dine styrker. Med en personlig styrkeprofil kan du sætte dine topstyrker i spil.

Dette er en anden måde at arbejde med vores styrker på end i klassiske personlighedsprofiler, der kan have en tendens til at tage udgangspunkt i vores svagheder og adfærd. Hos styrkeleder tror vi på, at du skal kende til dine svagheder, men udvikle dig via dine styrker.

Online workshop - Styrk dit lederskab: Bliv en mere autentisk leder d. 8. februar 2024 på Microsoft Teams faciliteret af Jesper Schack Clausen

De 24 karakterstyrker

Der er mange forskellige modeller og teorier om styrker og karaktertræk, og en af de mest anerkendte er VIA-karakterstyrker, som er udviklet af den amerikanske psykolog Christopher Peterson og hans kollegaer. VIA-karakterstyrker omfatter 24 universelle styrker, som er til stede i alle mennesker på tværs af kulturer og aldersgrupper, og som kan identificeres og udvikles gennem forskellige metoder, f.eks. karakterstyrketests, styrkebaserede samtaler og træning. 

Ifølge styrkebaseret teori og positiv psykologi er det vigtigt at identificere og udnytte sine styrker, fordi det kan føre til større trivsel, engagement og tilfredshed i livet. Når man bruger sine styrker i hverdagen, kan man opleve større mening og formål med det, man gør, og man kan føle sig mere motiveret og succesfuld.

Hvad kan styrkeledelse gøre for dig?

Vil du høre mere om hvad styrkeledelse kan gøre for dig og din organisation? Tilmeld dig et af vores foredrag, kurser eller uddannelse allerede i dag.

Modellen for styrkeledelse

Modellen for styrkeledelse er udviklet på baggrund af både praksis viden og uddannelser på flere teoretiske niveauer, herunder på akademi- diplom-, master- og kandidatniveau.

Vi har udvalgt de teorier, som vi har fundet mest anvendelige i praksis. Formålet er at kombinere de vigtigste positiv psykologiske værktøjer til en proces, der kan anvendes i praksis af ledere, coaches, selvstændige og andre, der ønsker at arbejde styrkebaseret.